TERVETULOA!

Haaga-Helia 3D + Robo Lab on ammattikorkeakoulumme 3D-, robotiikka- ja IoT-tutkimuslaboratorio.

3D on tällä hetkellä aihe, jonka voi katsoa kiinnostavan kaikkia mahdollisia toimialoja. Virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus, mallinnus ja 3D-tulostus tuovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia, ja niihin tutustuminen opintojen aikana on hyvin tärkeää, jotta osaa kysyä oikeita kysymyksiä myöhemmin. 3D-mallinnuskurssimme on käynyt jo liki tuhat opiskelijaa, ja se lienee korkeakoulumme suosituin vapaasti valittava kurssi. Käytämme monipuolista ja tehokasta avoimen lähdekoodin Blender 3D -ohjelmistoa.

3D-tulostus tuo nopean prototyypin rakentamisen edut kaikkien saataville. Laboratoriossamme on useita FDM-lankatulostimia ja SLA-hartsitulostin, joilla pystymme valmistamaan erilaisia prototyyppejä nopeasti ja helposti. Meillä on myös Artec EVA 3D -käsiskanneri ja HD-kamerapohjainen pienten esineiden skannaamiseen tarkoitettu skanneri. Virtuaalitodellisuusprojekteja varten meillä on viidet Oculus Quest 128GB -virtuaalilasit sekä Apple iPad Pro LIDAR 3D -skanneri.

IoT (Internet of Things) on myös aihe, joka on esillä kaikkialla. Varsinkin nyt, kun 5G-verkko laajenee nopeasti, on entistä helpompaa liittää laitteita Internetiin ja mitata erilasia arvoja tai ohjata laitteita etänä. 3D + Robo Labissa on mahdollista opiskelijavoimin suunnitella ja rakentaa laitteiden prototyyppejä ja tutustua IoT:n mahdollisuuksiin.

Robotiikan opetuksessa aloitamme Arduino-laitteesta, ja kun robotin perustoiminnot (aistiminen, päätteleminen ja toteuttaminen) ovat hallussa ja tarvitaan Internet-yhteyttä, voidaan siirtyä ESP32- tai Raspberry PI -laitteisiin vaativampia robottiprojekteja varten. On uskomatonta, kuinka monenlaisia antureita näihin laitteisiin voi kiinnittää, ja millaisia uudenlaisia toiminnallisia ominaisuuksia voidaan saada aikaan hyvin pienin kustannuksin. Olemme keränneet kattavat kokoelmat antureita ja aktuaattoreita, jotta voimme rakentaa juuri sellaisia laitteita kuin on tarpeen.

Ota yhteyttä ja tutustu Haaga-Helian 3D- ja robotiikkaosaamiseen!